5 dingen waar je aan moet denken bij het huren van een foodtruck

28-06-2018 | Praktisch | Geschreven door: Agnès

Bij het huren van een foodtruck zijn er een paar belangrijke dingen waar je aan moet denken. Bij deze een checklist, zodat er niets fout kan gaan!

Locatie

Om ervoor te zorgen dat tijdens het event alles zo soepel mogelijk verloopt, is het handig om de volgende punten van tevoren met de locatie af te stemmen:

  • Is er voldoende ruimte om de foodtruck neer te zetten? Je hebt een plek van minimaal 3,5 m breed en 2,4 m hoog nodig.
  • Is er een verharde weg, zodat je de foodtruck met de auto op de bestemming neer kunt zetten?
  • Is er stroom op locatie aanwezig?

Apparatuur

Waarschijnlijk weet je al wat je wilt gaan serveren. Maar welke apparatuur heb je daarvoor nodig? Denk bijvoorbeeld aan een bakplaat, frituur, kookpit en/of oven. Bij onze foodtrucks is dat allemaal mogelijk, maar het moet wel aangegeven worden bij de reservering. Let hier dus goed op! Lees via deze link alle specificaties van onze foodtrailers.

Aankleding

De aankleding van de foodtruck is super belangrijk. Het is de eerste indruk die mensen van je foodtrailer hebben, en doet veel bij de beslissing of ze erop afkomen of niet. Daarnaast komen ze niet alleen voor een lekker hapje en/of drankje, maar voor een algehele beleving. En zeker als er meerdere foodtrucks staan, moet je ervoor zorgen dat die van jou onderscheidend is. Wat maakt jouw foodtruck anders dan die van anderen? Zorg voor versiering, houd alles opgeruimd en schoon, en denk aan een gezellig muziekje.

Bij onze foodtrucks worden een aantal krijtborden geleverd. Hierop kun je op een leuke manier je menukaart tonen. Maar vergeet ook niet om er je website en/of social media-kanalen te zetten, zodat mensen je de volgende keer weer kunnen vinden!

Personeel

Ga na hoeveel personeel er in de foodtruck nodig is. Meestal passen er niet meer dan twee personen in, want je wilt elkaar natuurlijk niet in de weg lopen. Stel van tevoren een duidelijke briefing op en loop deze uitgebreid door om onduidelijkheden te voorkomen. Enne, zorg dat de outfits van het personeel met elkaar matchen en goed bij de aankleding van de foodtruck past! Dat soort details maken het helemaal af.

Lees ook: Een foodtruck huren zonder personeel: hoe werkt dat?

Hygiëne

Het is heel belangrijk dat je volgens de Hygiënecode werkt. Hierin wordt omschreven hoe je de voedselveiligheid en hygiëne kunt bewaken. De Hygiënecode kun je via deze link bij de KHN-webshop bestellen. Ga je ook alcoholische dranken verkopen? Dan moet je een diploma Sociale Hygiëne halen. Daar lees je via deze link meer over.

Enthousiast geworden? Reserveer via deze link meteen een foodtrailer!