4x waarom je een foodtruck op je evenement nodig hebt

12-12-2019 | Foodtruck inspiratie | Geschreven door: Agnès

Foodtrucks zijn voor elke gelegenheid in te zetten. Of het nou om een braderie, markt, festival, bruiloft of bedrijfsfeest gaat, een food trailer is een echte eyecatcher en sfeermaker. Ook maakt het niet uit of het een groot of klein evenement is, want veel foodtrucks hebben een groot productievermogen en kunnen tussen de 100 en 200 personen per uur bedienen. Verwacht je meer mensen? Dan huur je gewoon meerdere trailers. We zetten vier grote voordelen van een foodtruck op je evenement op een rij:

Sfeervol

Foodtrucks zijn echte sfeermakers. Want zeg nou zelf: zo’n omgebouwde trailer, in een opvallende kleur en helemaal mooi aangekleed, ziet er toch te gek uit? Veel leuker dan de normale cateringopties. Met een foodtruck kun je precies de stijl of het thema dat bij jouw evenement past pakken. En dat is natuurlijk heel belangrijk! Daarnaast moeten mensen zelf hun eten bestellen en halen, wat ervoor zorgt dat ze een klein rondje lopen en zo meer mensen spreken dan wanneer ze de hele avond op één plek aan tafel zouden zitten.

Lees ook: Een foodtruck huren zonder personeel, hoe werkt dat?

Fotogeniek

Naast het feit dat foodtrucks echte sfeermakers zijn, zijn ze ook ontzettend fotogeniek. Dankzij de bouw en aankleding zijn de trailers van toegevoegde waarde op elke locatie. Want je hoeft er eigenlijk alleen maar een neer te zetten en je hebt al een mooie achtergrond voor foto’s. Maar je kunt ze ook op allerlei manieren aankleden en versieren, zodat het precies binnen het thema van jouw onderneming of bruiloft past.

Diversiteit

Elk evenement is anders, dus de catering moet ook telkens anders zijn. En met het inzetten van een of meerdere foodtrucks is die keuze is eindeloos! Van verse pizza’s tot Asian street food, en van spicy Mexicaans tot verkoelende ijsjes. Zo wil je op een bedrijfsborrel misschien wel wat klassieke borrelhapjes serveren, terwijl je op een bruiloft liever iets meer uitpakt. Door meerdere foodtrucks in te zetten, kun je op een goedkope manier verschillende soorten maaltijden aanbieden. Op deze manier hebben je gasten ruim aanbod en kunnen ze zelf kiezen wat ze eten. Daarnaast kun je gemakkelijk rekening met het seizoen houden, want niemand heeft zin in stamppot in de zomer, of ijs in de winter. Kortom: er is altijd wel iets te vinden wat bij jouw evenement aansluit.

Goedkoop

Je huurt al een food trailer vanaf €175 per dag. Dat is natuurlijk al stukken goedkoper dan een locatie afhuren. Maar daarnaast zit je bij een locatie meestal ook vast aan een (dure) cateraar, en dat kun je met een foodtruck helemaal zelf regelen. Ook krijg je zo veel meer waar voor je geld, want in plaats van bijvoorbeeld een lopend buffet, kun je in foodtrucks zelf bepalen wat je serveert, en dat direct voor de neus van je klanten of gasten klaarmaken! Verser kan niet.

Enthousiast geworden? Reserveer dan via deze link één of meerdere foodtruck(s)!