Organiseer je eigen Foodtruck Challenge!

01-01-2020 | Foodtruck inspiratie | Geschreven door: onebite

Op zoek naar een originele invulling voor een bedrijfsfeest, familiedag, verjaardag of vrijgezellenfeest? Organiseer een eigen Foodtruck Challenge! Een smakelijke teambuildingactiviteit waarmee je meteen van catering bent voorzien.

Bij de Foodtruck Challenge komt het niet alleen aan op culinaire skills, maar ook je creativiteit, ondernemerschap, teamspirit en overtuigingskracht worden op de proef gesteld. Laat teams het tegen elkaar opnemen in de strijd om het beste foodtruckconcept. Welk team behaalt de meeste omzet? Wie heeft het beste gerecht? Of de meest originele naam? En wie weet het concept het best te verkopen aan de klanten?

Hoe werkt het?

Rentafoodtruck.nl bezorgt op elke gewenste locatie binnen Nederland en België. We zetten de trailers op hun plek en sluiten de elektra aan. Als er keukenapparatuur gewenst is, dan nemen wij deze mee en installeren het. De inrichting is volledig volgens HACCP (hygiëne) normen dus ook daar hoef je je als organisator geen zorgen over te maken.

Wat heb je verder nodig?

  • Ingrediënten. Kies afhankelijk van de beschikbare tijd ervoor om deelnemers zelf met een budget naar de supermarkt te sturen of zorg dat de ingrediënten vast klaarstaan. Maak bijvoorbeeld ingrediëntenboxen met verschillende thema’s, zoals BBQ, Oosters, Italiaans, Mexicaans, Vega, Zoet. Bedenk welke producten de deelnemers zouden kunnen maken, zonder dat je de recepten erbij geeft.
  • Materialen. Denk aan: aankleding voor de foodtrucks, shirts of schorten voor de verschillende teams, materiaal om posters, logo’s en menukaarten mee te maken, disposables om het eten te serveren.
  • Fijnproevers. Nodig voldoende mensen uit om de concepten en het eten te beoordelen. Werk net als op de grote festivals met een muntjessysteem, zodat je de omzet van de foodtrucks kunt vergelijken. Zorg eventueel voor prijzen voor de winnaars: het lekkerste gerecht, het meest originele concept, etc.

Let the games begin!

Start met het vormen van teams en de uitleg van de opdracht. Laat de teams brainstormen over het concept, de recepturen en de prijs van hun producten. Vervolgens kunnen ze aan de slag met de voorbereidingen: het maken van het promotiemateriaal, het aankleden van de foodtrucks en de mise-en-place. Zodra het festival van start gaat mogen de luiken open en kan de verkoop beginnen!

Wat kost het om een foodtruck challenge te organiseren?

Huur je drie foodtrailers bij rentafoodtruck.nl dan betaal je 3 x €175,- per dag, plus eventuele schoonmaak- en transportkosten. Daarnaast heb je natuurlijk nog de kosten voor ingrediënten en decoratie.